Volg ons :

Airoh Twist 2.0 cross , getest en gevalideerd door Mathilde, Motoblouz klant


Ik ben een Airoh fan. Ik heb 40.000 kilometer afgelegd met de airoh Commander Carbon-helm op mijn hoofd, en het heeft mij nooit in de steek gelaten. Ik vind het gewoon perfect. Het is dan ook zeer positief dat ik dit heb getest airoh Twist 2.0 cross. Uitspraak? Hij is anders! En zeker cross .

Bovenal een cross

Let op: mijn liefde voor merk Airoh duwde mijn keuze richting airoh Twist 2.0 cross. Met andere woorden, ik heb de productfiche niet drie uur lang bestudeerd; de simpele naam Airoh mijn beslissing geduwd. Fout ! Dit is een herinnering om altijd een productblad te lezen voordat u aan de slag gaat. Want daar verschijnen essentiële elementen die je ervaring flink kunnen veranderen 😉

Zonder scherm, goede ventilatie

Premier element waar ik niet op had gelet was het scherm: de airoh Twist 2.0 cross heeft het niet. Het is een echte cross , hij is verkrijgbaar zonder transparant scherm of zonnebrandcrème. Geen keus, je zult moeten investeren in een goed masker (of met je ogen dicht rijden vanwege snelheid, zon, vliegende dieren).

Dit “geen scherm” maakte de eerste testdagen behoorlijk lastig omdat ik er simpelweg niet over uitgerust was. En als we gewend zijn om de piste op te gaan, stond dit niet op de agenda tijdens de eerste testdagen van deze helm, die echt gericht waren op “de weg”. Ik kan daarom zonder mij te vergissen bevestigen: de airoh Twist 2.0 cross is geen weghelm. Het is een cross , te gebruiken als je off-road gaat. Bovendien is het feit dat hij geen scherm heeft een bewuste keuze: het maakt hem een ​​stuk lichter (hier komen we hieronder nog op terug).

Let op: ik heb ergens gelezen dat het Italiaanse merk Airoh eigenlijk twee soorten helmen aanbiedt, off-road helmen en on-road helmen. Het is aan jou om de juiste te kiezen!

Het gezichtsveld is duidelijk goed, aangezien geen enkel scherm of zonnebril het zicht belemmert. Het wordt echter bepaald door het masker dat u kiest. Vergeet niet om, net als bij de helm, uw masker zorgvuldig te kiezen. Ik heb gekozen voor de shot Iris 2.0 cross : de combinatie van de twee, masker + Airoh cross , biedt een goed resultaat. Comfortabeler, zelfs voor onderweg, licht, geventileerd.

De delicate missie van de intercom

Nog een uitdaging dus zonder scherm: er zal onvermijdelijk lucht in de helm sijpelen, waardoor de communicatie met een intercom iets ingewikkelder wordt... We zijn eigenlijk gewend om met een intercom te rijden, Max en ik. Even praktisch om de verveling op lange wegen tegen te gaan als om beter te communiceren tijdens het off-road rijden. Hoewel mijn microfoon zo goed mogelijk aan de voorkant van de headset is geïntegreerd, heeft hij de neiging al het omgevingsgeluid op te vangen. De communicatie is niet geweldig, maar nogmaals, dat is niet zo verrassend gezien de bestemming ervan.

het testen van de Airoh Twist-helm op offroad-paden

Gevangen in de wind

Nog een gevolg van een gebrek aan scherm: gevaarlijke windweerstand op de snelweg. Deze helm is beperkt inzetbaar off-road, op kleine landweggetjes of in het stadscentrum. Dit is geen helm om urenlang of op volle snelheid over de snelweg te rijden.

Airoh kwaliteit

Hoewel deze details mijn ervaring veranderen, vooral met betrekking tot de commandant, denk ik van wel airoh Twist 2.0 cross is behoorlijk goed ontworpen en ziet er zeker goed uit.

Een ultralichte helm

Cross verplicht, hij is ultralicht. 1180 gram aangekondigd op het productblad, mijn nek bevestigt dat hij niet erg zwaar weegt. Zowel op de weg als off-road wordt hij vanwege zijn gewicht snel vergeten.

Wat het comfort betreft, zal ik eerlijk zijn: ik vond het de eerste paar uur niet "comfortabel". Maar ik had net 40.000 km gereden met de Commander-helm op mijn hoofd geschroefd. Als gevolg hiervan nam het uiteindelijk de vorm aan van mijn schedel. Elke helm daarna kon alleen maar “comfort missen”. Na enkele uren rijden wint de Twist 2.0 ook aan comfort, en de kwaliteit van het interieurschuim is een genot om te zien. Ze zijn ook afneembaar en wasbaar (een groot pluspunt vergeleken met de eerder geteste helm) en zeer welkom gezien het gebruik in het cross .

Vederlicht, kwaliteitsschuim, goede ventilatie… De airoh Twist 2.0-helm is over het algemeen comfortabel. Ten slotte heeft het een dubbele D-gesp, gemakkelijk te gebruiken, waar je snel aan gewend raakt.

Een ontwerp dat zowel agressief als merkbaar is!

Kijk maar eens op de Airoh helmenpagina om te zien dat de jongens het een en ander weten over design. Ik hou net zoveel van het ontwerp (de nogal agressieve vorm van de helmen, goed ontworpen en schoon) als van de versieringen van het merk Airoh . Al de cross helmen van het merk hebben stijl. Ik vond het carbondecor op mijn Airoh Commander-helm erg mooi. Ik heb deze in matzwart genomen (zwart mat op het productblad), wat ik ook zeer succesvol vind, zonder gebreken, met perfecte afwerkingen.

Het kleine extraatje: de kinbescherming met stoffilter

De bonus die we op de wegen van Latijns-Amerika op prijs hadden gesteld, is de kinbeschermer met stoffilter, erg praktisch op de hellingen. Ook dit stoffilter is afneembaar, om achteraf schoon te maken, een goed punt voor de offroad-kant. Aan de andere kant heeft hij geen slabbetje (om hem lichter te maken, denk ik). Daarom moet het in de winter met een nekwarmer worden gebruikt, omdat u het risico loopt snel verkouden te worden.

10/10 voor de Airoh Twist 2.0 cross op elk terrein

Zoals hierboven gezegd, is deze helm bij gebruik op de weg niet geweldig. Maar buiten de gebaande paden, off-road, met een geschikt masker is het geschikt... Vooral voor de weergegeven prijs (iets meer dan € 100,83)! Het is zeer licht, hypergeventileerd, aangenaam om te dragen. Hij heeft een goed gezicht. DE airoh Twist 2.0 cross is echt een helm geschikt voor off-road… Met een zeer interessante prijs/kwaliteit verhouding in deze categorie.

Helaas is hij niet bijzonder geschikt voor mijn gebruik: dagelijkse weghelm met af en toe tracks en off-road. Hiervoor was de Airoh Commander-helm beter geschikt.

Zie het productblad

Kwaliteit / Afwerking 4.3
Comfort 4.1
Ventilatie 5
Gezichtsveld 4.3
Gewicht4.5

Mijn mening: absoluut een cross !

De Airoh Twist 2.0 cross , zonder vizier, zonder bretel, ultralicht is zeker een helm geschikt voor gebruik op elk terrein. Liefhebbers cross zullen de lage prijs en de eenvoud ervan waarderen.
4.4

Deel dit artikel

Mathilde Taij

Onafhankelijk schrijver gedurende 5 jaar, ik ben al 4 jaar een “afhankelijke” motorrijder. Ja, ik ben degene die we soms 'zandzak' noemen, degene die video's maakt terwijl haar man graag op zijn motor rijdt over de wegen en onder de Californische zon. Ik ben een fan van trailroadtrips en ook van oude fietsen. De ultieme droom? Dat mijn man eindelijk de potentiële verleiding ziet van het zijspan, of met zijn handen rijden op het stuur van een Triumph Speed ​​Twin van de leeftijd van mijn vader (1946)

Geen commentaar

Voeg de jouwe toe