Volg ons :

Motorbagage: Kies voor koffers of een topkoffer die compatibel is met je motor


Als er één gebied is waar geen normen gelden, dan is het wel dat van de motorbagage! Tussen de topkoffers, de koffers, de steunen en de al dan niet compatibele platen valt er duidelijk iets te verliezen. In deze korte handleiding wordt dit probleem besproken, zodat u duidelijker kunt zien wanneer u uw motorbagage kiest!

Zachte zadeltassen, ultracompatibele motorbagage

Zachte zadeltassen zijn ideaal om te genieten van het plezier van motorreizen en hebben veel voordelen, zoals een laag budget of een modulair volume. We kunnen hieraan toevoegen dat ze universeel zijn, dat wil zeggen dat ze zich zullen aanpassen aan alle motorfietsen op de markt. Met behulp van een set bevestigingsriemen en/of spanners kunt u ze vastzetten met alle mogelijke configuraties van de achterste gespen. De achterste gesp is het achterste deel van het motorfietsframe, dat het zadel ondersteunt.

Zeer praktisch, vooral voor zeldzamere of oudere motorfietsen, die over het algemeen moeilijk uit te rusten zijn met bagage. Avontuurlijke routes die vaak off-road lopen, vinden ook wat ze zoeken, bijvoorbeeld met de Kriega -bereik.

Afstandhouders, voor optimaal comfort en veiligheid

Zachte zadeltassen, de meest compatibele motorbagage op de markt
Zachte koffers krijgen hun strepen off-road

Voor maximaal rijcomfort blijft een paar spacers sterk aanbevolen bij motortassen. Dit zijn structuren van metalen staven of buizen die aan weerszijden van de achterste lus moeten worden bevestigd. De afstandhouders voorkomen dat de koffers bij belading gevaarlijk dicht bij het achterwiel komen, door ze op hun plaats te houden. Sommige tassen kunnen er ook rechtstreeks aan worden bevestigd.

De afstandhouders zijn specifiek voor elke motorfiets. Selecteer het merk, model en vintage van uw motorfiets om te zien welke spacers ermee compatibel zijn.

Algemene motorkoffers, maar specifieke steunen

Koffers zijn comfortabeler in gebruik en beter geïntegreerd in de motorfietslijn en vermenigvuldigen de voordelen. Fabrikanten als Givi , Shad , Kappa of SW-Motech bieden een breed scala aan koffers in alle stijlen en capaciteiten. Van de grote trailavonturier tot de kleine vintage roadster tot de sportwagen: iedereen kan reizen terwijl hij alles bij de hand heeft!

De motorkoffersteun, specifiek voor iedere motorfiets

SW-Motech ondersteuning voor motorkoffers compatibel met Moto-Guzzi
Discrete ondersteuning compatibel met SW-Motech -koffers

Ook hier zijn de koffersteunen specifiek voor elk merk en vooral specifiek voor elke motorfiets. Zorg er daarom voor dat u een bagagedrager krijgt van het merk van uw koffers en compatibel is met uw motorfiets.

Er moeten twee uitzonderingen op deze regel worden opgemerkt:

  • Givi deelt zijn bevestigingssystemen (Monokey, Monolock, etc.) met Kappa . De twee merken behoren sinds 1991 tot dezelfde groep.
  • SW-Motech biedt aanpassingskits aan voor koffers van andere merken ( Givi , Kappa , Hepco & Becker, enz.)

Hoe dan ook, bij Motoblouz maken we je het leven makkelijker met onze onderdelenselector: op de pagina “Montagebeugels en kits” selecteer je jouw merk, model en vintage van de motorfiets. Alle media die compatibel zijn met uw motorfiets worden voor u gefilterd. Het enige wat u hoeft te doen is in de filters het merk dat bij u past selecteren om de compatibele media(s) te vinden.

Platinum of niet om mijn topkoffer op mijn motor te installeren?

Een Givi topkoffer met zijn Monokey-plaat gemonteerd op een Honda-wegmotorfiets
Givi topkoffer, we zien de optionele aanpasbare plaat, hier in aluminium

Dezelfde oorzaken, dezelfde gevolgen voor topkoffers: u kunt een topkoffer op uw motorfiets monteren, op voorwaarde dat u over compatibele accessoires beschikt die door het merk worden geleverd. Dat gezegd hebbende, varieert de configuratie van merk tot merk:

  • Givi en Kappa zorg voor de optionele plaat, gekoppeld aan een steun die specifiek is voor elke motorfiets. Als uw motor al een bagagerek heeft, is dit gewoon een optioneel plaatje. Anders bevat de montageset ook een extra beugel om aan de achterste lus te bevestigen.
  • Het Spaans Shad levert de plaat bij de topkoffer, maar deze moet gemonteerd worden op een Top Master steun die specifiek is voor elke motorfiets en daarom als optie verkrijgbaar is.
  • Bij SW-Motechje hebt een bagagerek van het merk nodig als je motor er niet standaard over beschikt, en afhankelijk van het geval een aanpassingsset of een plaatje.

Als u van plan bent uw motorfiets uit te rusten met een topkoffer en koffers, zijn er dragers die plaats bieden aan beide.

Bevestigingssystemen per merk motorbagage

Givi en Kappa

Motoren uitgerust met Givi koffers en topkoffers

Systeem Givi Monokey: Systeem geïntroduceerd door Givi waarmee de koffer of topkoffer kan worden geopend en losgemaakt van de motorfiets met één enkele sleutel.

Systeem Givi Monokey-Kant: speciaal ontworpen voor zijkoffers, met bevestigingspunten aangepast aan dit gebruik

Givi Monokey Cam-Zijde: Krachtiger type vergrendeling voor koffers en topkoffers, speciaal ontworpen voor off-road motorfietsen

Givi Monorack: Een bagagedragersysteem voor motorfietsen die er niet mee zijn uitgerust, klaar om een ​​topkofferplaat van het merk (meestal Monokey) te ontvangen.

Givi Monolock-Systeem: Plaat voor topkoffers van scooters en motorfietsen met kleine cilinderinhoud

SW-Motech

Trail Ducati DesertX uitgerust met SW-Motech motorbagage

SW-Motech PRO zijsteun: Het is specifiek voor elke motorfiets. Deze 2,5 mm dikke stalen steun is extreem duurzaam. Hij wordt zo dicht mogelijk bij uw motorfiets gemonteerd en profiteert van de QUICK-LOCK-vergrendeling van het merk.

Koffer ondersteuning SW-Motech EVO: EVO-steunen kunnen binnen enkele seconden worden gemonteerd en gedemonteerd. Als je zonder bagage vertrekt, blijven er slechts een paar vrijwel onzichtbare ankerpunten op de motor zitten.

SW-Motech slc: Speciaal ontworpen voor vintage motorfietsen, roadsters en lichte sportwagens. Deze SLC zijsteunen zijn gemaakt van staal. Ze zijn specifiek voor elke motorfiets en vervormen het uiterlijk niet.

SW-Motech SLH-ondersteuning: Een snel systeem om te installeren (en te verwijderen) op de spatbordsteun van je Harley-Davidson. Je kunt hem ook combineren met originele Harley-Davidson accessoires zoals de Sissybar of het bagagerek.

Shad motorbagage

Shad motorbagage, systemen compatibel met uw motor

Shad 3P-Systeem: Een discreet 3-punts montagesysteem voor motorkoffers, waardoor een goede integratie met het ontwerp van de motorfiets wordt gegarandeerd.

Shad 4P-Systeem: Voor motorfietsen met zwaardere bagage beschikt deze koffersteun over 4 bevestigingspunten.

Top Master topkoffersteun: Een steun die fungeert als bagagerek, ontworpen om de plaat te ontvangen die bij de Shad topkoffer wordt geleverd.

Deel dit artikel

Loïc

Redacteur en tester voor Motoblouz , ik ben een onvoorwaardelijke fan van wegen met bochten. Voor mij is de motorfiets zowel een vluchtmiddel als een vervoermiddel.

Geen commentaar

Voeg de jouwe toe