Volg ons :

Dexter Artemis zwarte helm, getest en gevalideerd door Gaëlle, Motoblouz klant


Het door Motoblouz ontwikkelde merk Dexter biedt een nieuwe modulaire helm, DE ⁣⁢​‍‍‍​‍‌‌‍‍‌​‍​‌‌‍​‍‌​‍‌‌​‍‌‍‌​‍‍‍‍‌‍‍​​‌‍‍​‌‍helm⁤⁣ Dexter Artemis gemaakt van koolstofvezels. Met een sobere, stijlvolle uitstraling en behoorlijk goed doordacht in termen van bruikbaarheid, ga ik op avontuur met deze nieuwe helm.

Dexter Artemis-helm: een ontdekking

Dit is een primeur voor mij. Ik had inderdaad nog nooit een modulaire helm gehad, en ik ben erg nieuwsgierig en ongeduldig om deze te kunnen testen Dexter Artemis-helm allemaal bekleed met koolstof. Ik haal hem uit de doos en merk meteen hoe licht hij is. Met zijn 1.483 g (gecontroleerd, voor maat M) lijkt het inderdaad een van de lichtste helmen op de markt te zijn (het voordeel van koolstof).

Het is esthetisch nogal sober en tegelijkertijd stijlvol. Het koolstof geeft het een geweldige uitstraling en de kleine rode “X” op het voorhoofd doet me denken aan Harry Potter, ik ben klaar om alle gevaren het hoofd te bieden!

Veelzijdigheid en aanpassingsvermogen

⁣⁢‍‍​‍​‍‌‌‌‍‍​​‍‍‍​​‍‍‍‌​‍‌​‌​‌‍​‌‍‌‍​‌‍‌‍‌​​​‌‍‍​‌​​‍​DE⁤⁣ Dexter Artemis-helm valt op door zijn veelzijdigheid. Dankzij een snel demontagesysteem voor het kleurloze, gereedschapsloze scherm kan ik de meegeleverde Pinlock eenvoudig installeren, waardoor beslaan bij koud en vochtig weer wordt voorkomen. Bovendien zorgt de volledig uitneembare en koud wasbare binnenkant voor een onberispelijke hygiëne en houdt deze fris en schoon na elk groot uitje. Andere verwijderbare elementen: een neusmasker en een anti-wervelslab; kleine extraatjes die beschermen tegen slecht weer en externe elementen terwijl het gevoel van comfort behouden blijft.

Houd er rekening mee dat de helm vatbaar is voor het ontvangen van een Bluetooth-communicatiesysteem: de Dexter d1 solo ook verkrijgbaar bij DUO.

Ik zie aan weerszijden van de wangkussens twee kleine tekeningen die een bril voorstellen: dit zijn ruimtes die de doorgang van de brilarmen vergemakkelijken. Goed gedacht!

Locaties die de doorgang van brilarmen vergemakkelijken

In het zadel

Ik profiteer van het milde en koele weer om dit nieuwe te testen dexter helm. Het glijdt gemakkelijk aan en is redelijk comfortabel, moet ik toegeven, met zijn zachte schuimpjes. Vervolgens breng ik de kinbescherming omhoog door met mijn duim het openingssysteem aan de voorkant van de helm te bedienen (deze opent perfect tot 90 graden). Ik vergrendel de kinriem van de helm met behulp van de micrometrische metalen gesp (het is een eenvoudig en nauwkeurig sluit- en verstelsysteem met behulp van een ingekeept lipje, zoals bij skischoenen), ik klap de kinbeschermer naar beneden en hier ga ik een tijdje op mijn roadster kleine plattelandswandeling.

micrometrische gesp: Dexter Artemis helmsluitsysteem
De metalen micrometrische gesp

Hij is ⁣⁢​‍‍‍​‍‌‌‍‍‌​‍​‌‌‍​‍‌​‍‌‌​‍‌‍‌​‍‍‍‍‌‍‍​​‌‍‍​‌‍helm⁤⁣ oren!

AIE Aie AieNa 50 km/u voel ik de wind al in de helm waaien en er begint steeds meer een onaangenaam geluid te klinken naarmate mijn snelheid toeneemt. Ik begrijp het niet, omdat de helm een ​​anti-windflap heeft, die het geluid van wind en externe elementen effectief zou moeten verminderen. Na 90 km/u zeg ik tegen mezelf dat oordoppen echt onmisbaar worden... Ik durf niet eens de snelweg te nemen, want bij 130 km/u moet het ondraaglijk zijn. Ik kom aan in de stad en blijf op 50 km/u zitten, ik waardeer de terugkeer van de rust. Ik zet de kinbescherming zonder problemen omhoog, zelfs met mijn winterhandschoenen. Het gevoel is best aangenaam, met je gezicht in de wind ondanks de kou heb je het gevoel in een cabriolet te zitten.

Laten we ventileren!

⁣⁢‍‍​‍​‍‌‌‌‍‍​​‍‍‍​​‍‍‍‌​‍‌​‌​‌‍​‌‍‌‍​‌‍‌‍‌​​​‌‍‍​‌​​‍​DE⁤⁣ ⁣⁢​‍‍‍​‍‌‌‍‍‌​‍​‌‌‍​‍‌​‍‌‌​‍‌‍‌​‍‍‍‍‌‍‍​​‌‍‍​‌‍helm⁤⁣ Dexter Artemis heeft 2 afsluitbare ventilatieopeningen: één op kinhoogte en één aan de bovenkant van de helm. Ik geef toe dat ik veel moeite had om de voorste te activeren om hem te sluiten: hij biedt weerstand, mijn handschoen glijdt eroverheen. Aan de andere kant geen probleem voor bovenstaande, zelfs tijdens het rijden. Aan de achterkant van de helm bevindt zich ook een vaste luchtafzuiging.

Ik kan de luchtstroom enigszins voelen als de ventilatieopeningen open zijn, maar dit is niet duidelijk. Om te zien wanneer het echt warm is.

Panoramisch zicht

de Dexter Artemis-helm getest in het veld!

De opening van de ⁣⁢​‍‍‍​‍‌‌‍‍‌​‍​‌‌‍​‍‌​‍‌‌​‍‌‍‌​‍‍‍‍‌‍‍​​‌‍‍​‌‍helm⁤⁣ Dexter Artemis biedt een zeer goede kijkhoek, zowel in de breedte als in de hoogte. Het kleurloze, antikrasscherm biedt een helder, panoramisch zicht op het landschap, wat erg praktisch is bij het inhalen (hierdoor hoeft u niet uw bovenlichaam te draaien om te zien wat zich in de dode hoek bevindt).

De zon schijnt en ik besluit de zonnebrandcrème te activeren met een knop aan de linkerkant van de helm. Alles werkt goed, behalve dat ik bijna scheel kijk door de uitsparing die ruimte laat voor mijn kleine neusje. Deze ligt inderdaad in mijn gezichtsveld, hij gaat niet ver genoeg naar beneden. Ik begin er de rest van mijn reis aan te wennen, maar ik geef toe dat het niet erg prettig is...

Knop om de zonnebrandcrème te activeren

Gegarandeerde veiligheid

⁣⁢‍‍​‍​‍‌‌‌‍‍​​‍‍‍​​‍‍‍‌​‍‌​‌​‌‍​‌‍‌‍​‌‍‌‍‌​​​‌‍‍​‌​​‍​DE⁤⁣ Dexter Artemis-helm voldoet aan keuringsnorm 22.06; dat wil zeggen, hij is onderworpen aan verschillende tests op het gebied van uithoudingsvermogen, stevigheid en veel strengere eisen dan de vorige standaard 22.05. Voor meer informatie kunt u ons artikel over de ECE 22.06-norm.

Bovendien is het ontworpen met een EPS-voering met meerdere densiteiten, waarbij het polystyreen schokken absorbeert met verschillende dichtheden, afhankelijk van de te beschermen gebieden. Een schuimextractiesysteem zorgt bovendien voor de veiligheid. Hoewel de buitenschaal de schokgolf verdeelt, wordt de belangrijkste demping verzorgd door de interne schaal van geëxpandeerd polystyreen (EPS). Dit niet-elastische materiaal absorbeert schokken, maar keert niet terug naar zijn oorspronkelijke vorm, waardoor vervanging van de helm na een impact nodig is om optimale bescherming te garanderen. Het is een beetje technisch, maar het is belangrijk om te weten waar je je hoofd in steekt!

ga de strijd aan met de Dexter Artemis-helm

Het regent, het regent Dexter ...

De weersvoorspelling gaf me veel regenachtige dagen, waardoor ik de waterdichtheid van de kon testen Dexter Artemis-helm. Het biedt inderdaad een betrouwbare bescherming tegen goede, langdurige buien! Dankzij de luchtdichte afdichtingen, het Pinlock-scherm en de ventilatieopeningen kon ik genieten van een comfortabele rit zonder angst voor slecht weer. Het zicht blijft helder en garandeert veilig en aangenaam rijden, ongeacht de weersomstandigheden.

terug naar een volledige test van deze Dexter Artemis-helm in Hauts de France

Zie het productblad

Geluidsisolatie1
Ventilatie4
Comfort5
Gewicht5
Kwaliteit / prijsverhouding4.5
Gezichtsveld4.5

Mijn mening: een modulair systeem dat esthetiek en veelzijdigheid combineert!

Met intelligente kenmerken zoals een uitneembaar interieur, een zonnebrandcrème, het anti-wervel slabbetje en de neusafdekking, beide verwijderbare, vereenvoudigde doorgangen voor de brilpoten en de mogelijkheid om te worden uitgerust met een intercom, is deze Dexter Artemis-helm ontworpen om te voldoen onze behoeften... in de stad. Te luidruchtig vanaf 50 km/u, perfect voor de stadsfietser voor een meer dan redelijke prijs. De carbonlook biedt een zeer mooie esthetiek en een zeer correct gewicht voor zijn categorie.
4

Deel dit artikel

Geen commentaar

Voeg de jouwe toe