Volg ons :

Fox Comp X 2024 cross , getest en gevalideerd door Max, Motoblouz -klant


test van de Fox Comp X 2024 cross

Of je nu op een YZ125, een 300 EXC, een Tenere 700 of een grote BM Adventure rijdt, je bent waarschijnlijk een fan van off-road of onverharde wegen. En wie off-road zegt, zegt motorcrosslaarzen. Ze vormen een cruciaal onderdeel van de uitrusting van elke serieuze piloot. Vandaag bekijken we de versie in detail fox Comp X 2024 cross. Apparatuur die ik de afgelopen 6 maanden heb mogen testen en die mij niet heeft teleurgesteld!

Een terugblik op het Fox 2024 assortiment

Voor 2024 is de merk Fox heeft zijn assortiment laarzen volledig herzien met de drie vlaggenschipmodellen op het menu. Het topmodel Instinct, de tussenliggende optie Motion en het Comp-model dat ons vandaag interesseert. Als Fox hem op instapniveau positioneert, lijken de kenmerken naar mijn mening meer op die van een middenklasser. Een van de sterke punten van het Fox crosslaarzenaanbod is een zekere consistentie in het ontwerp van de verschillende modellen. Van Instinct tot Comp, laarzen delen een unieke vorm en vergelijkbare kenmerken. De mogelijkheid voor piloten om te profiteren van bepaalde ‘high-end’ functies tegen een meer betaalbare prijs.

het testen van de Fox Comp X 2024 cross in actie

Premier blik: de Fox Comp X 2024 cross

Esthetisch gezien houd je van crosslaarzen, of je houdt er niet van. Over het algemeen zijn degenen die ze dragen het erover eens dat ze er geweldig uitzien. En de fox laarzen hebben altijd een klein effect... Het feit dat je enkele honderden euro's hebt betaald? Het gevoel van ongeëvenaarde bescherming? Het gebrek aan objectiviteit van de beoefenaars van deze allesverslindende passie die off-road rijden is? Het is moeilijk te begrijpen waarom dit voetpantser zo'n effect heeft...

ga off-road, crash je motor! tijdens de test van de fox Comb X 2024 cross

Dat alles om te zeggen dat ik deze esthetisch erg leuk vind fox Comp X 2024 cross. Ik heb een model gekozen volledig zwart, tamelijk sober en discreet, waarbij alleen het merkicoon in grijs opvalt, op de hak en de bovenkant van de voorkant van de laars. Het icoon van het merk is uiteraard deze vossenkop, die zijn oorsprong vindt in de naam van de oprichters van het merk: de broers Geoff en Bob Fox . Je bent waarschijnlijk niet gekomen voor een geschiedenisles, dus laten we teruggaan naar onze laarzen. 

Ze bestaan ​​in twee andere kleuren die, ondanks een vleugje kleur, sober en discreet blijven. Er is geen sprake van om ze volledig te bedekken met flitsende fluorescerende gele of oranje verf. Een effectieve stijl zonder poespas waar ik mij aan houd. Er is een tweekleurig zwart en kaki model, en nog een driekleur die voornamelijk zwart en grijs combineert, met een vleugje taupebruin op de gespen en de zool. 

De montage van verschillende materialen versterkt de esthetiek van de laars en straalt kwaliteit uit. We hebben het gevoel dat de anatomie zo is ontleed en doordacht dat alles op een harmonieuze manier samenkomt. Een onberispelijk ontwerp dus. 

Aan de voeten

De premier keer dat ik het aantrok, was het een openbaring. Ik had nog nooit de kans gehad om echte crosslaarzen aan te trekken. Voor alles is een eerste keer denk ik. Ik heb altijd georiënteerde laarzen gedragen ⁣⁢‍‌‍​​‌‍‌​‌​‍‌‌‌‌​‌​‌‌‌‍‍‍​​​​‍‌‍‌​‍​‍‌​‍‍‍​‍‍‌‌‌‍​Avontuur⁤⁣, die bedoeld zijn om minder radicaal, meer ‘universeel’ en in theorie comfortabeler te zijn. Ik besef dat er tussen theorie en praktijk vaak iets vastzit. In dit geval mijn tenen.

Eenmaal in deze fox Comp X 2024 crossik voelde echt dat er ruimte in de mal zat, vooral in de hoogte, voor zelfs de meest kromme tenen ter wereld. Ik had je een foto kunnen laten zien, maar ik ben geen sadist. Dit alles om te zeggen dat we ons daar vanaf het begin heel goed voelen, en dat dit gevoel van comfort aanhoudt gedurende de lange dagen van gerimpeld.

Na een goede maand is de behuizing perfect naar je voetafdruk gevormd en ik durf te zeggen dat hij aanvoelt als pantoffels. Merk op dat, hoewel de “teenbox” vrij hoog is, deze in vergelijking met eerdere modellen is verkleind om soepel en nauwkeurig schakelen mogelijk te maken. 

De microvezelconstructie biedt flexibiliteit direct uit de doos, waardoor een nauwkeurige pasvorm voor verschillende voetvormen mogelijk is. De vulling rond de enkel en de brede opening bij de kuit zorgen voor een goede ondersteuning en optimaal comfort. Als klap op de vuurpijl zijn deze laarzen verkrijgbaar in halve maten voor een nauwkeurigere pasvorm, inclusief de maten 9.5, 10.5 en 11.5. Assepoester kan maar beter oppassen. 

Wat is het verschil met Adventure-laarzen?

Terugkomend op de laarzen ⁣⁢‍‌‍​​‌‍‌​‌​‍‌‌‌‌​‌​‌‌‌‍‍‍​​​​‍‌‍‌​‍​‍‌​‍‍‍​‍‍‌‌‌‍​Avontuur⁤⁣, het is waar dat ze een zekere flexibiliteit bieden bij het verlaten van de cockpit. Het is praktisch voor lange roadtrips of reizen, wanneer u autorijden en bezienswaardigheden combineert. Maar als het gaat om comfort aan boord van de motorfiets, ‘statisch’ comfort bedoel ik op de toeclips, is de Comp X onverslaanbaar. Wat wandelen betreft, het zal een paar maanden duren voordat de laarzen echt flexibel zijn bij de enkel en teen. Merk op dat de aanpak, die in eerste instantie niet per se natuurlijk is, in de loop van de tijd afneemt. 

De compositie

Om schoenen te maken heb je niet alleen leer en een hamer nodig. Geen verrassing! Fox biedt ons een samenstel van kwaliteitsmaterialen, allemaal bedoeld voor de bescherming van rijder, comfort en rijprestaties. Dus op deze fox Comp X 2024 cross, we vinden : 

  • microvezel als basismateriaal
  • hard plastic om belangrijke gebieden te versterken
  • tPU-bescherming op het scheenbeen, de teen, de hiel en de kuit voor optimale dekking
  • pOSITAC-rubber aan de binnenkant van de laarzen voor stabiliteit en ondersteuning tegen het motorchassis
  • panelen van gewatteerd materiaal op minder kritische plaatsen om flexibiliteit toe te voegen en tegelijkertijd een zekere robuustheid te behouden 
  • hetzelfde POSITAC-rubber op de buitenzool om duurzaamheid en maximale grip op de toeclips en de weg te garanderen
  • een nieuw sluitsysteem met vier micrometrische gespen voor een nauwkeurige en snelle aanpassing (vergeleken met 3 op het model van 2023)
  • een zool van composietmateriaal voor stabiliteit en ondersteuning van de voet 
  • een bovenwerk van synthetische microvezel voor superieur comfort en een perfecte pasvorm.
  • een strook suède stof over de gehele hoogte van de binnenkant, om de hiel in de laars goed op zijn plaats te houden
  • een interne mesh-voering voor comfort en ademend vermogen

Duurzaamheid 

Laten we eerlijk zijn: dit is geen ‘langetermijntest’. Zes maanden is niet veel in de levensduur van een motorlaars. Maar tot nu toe, zo goed… Momenteel steekt er geen enkele draad uit, geen enkel paneel komt los. Niets te melden: de laarzen doen hun werk en elke dag is comfortabeler dan de vorige. In ieder geval kunnen we hier een zeker verlangen naar duurzaamheid van de kant van het merk benadrukken, aangezien deze Comp

Vergeet niet dat om de levensduur van uw crosslaarzen te verlengen, het aanbevolen is om ze na elk gebruik schoon te maken, ze op te slaan in een droge, goed geventileerde ruimte en regelmatig de staat van de materialen en materialen te controleren om eventuele tekenen van vroegtijdige slijtage op te sporen. slijtage of schade... En zorg ervoor voordat het te laat is! Bedenk ook dat de levensduur van crosslaarzen sterk afhankelijk is van de rijder. Met de juiste zorg kunnen goede laarzen doorgaans meerdere jaren betrouwbare bescherming en prestaties bieden.

Wat is versie X? 

Het is je misschien opgevallen dat er de klassieke Comp-versie is, en de hier geteste X-versie, 10 euro duurder. Het X-model biedt alle kenmerken van de Comp-laarzen met extra versterkte tractie op de zool. Het buitenpatroon is ontworpen om betere grip te bieden op de verschillende soorten terrein die u tegen kunt komen buiten. Dit patroon is open en de randen zorgen ervoor dat vloeistoffen naar buiten kunnen stromen. Ze bieden daardoor een betere grip in bijvoorbeeld modder. Het klassieke model verdient de voorkeur voor strikte motorcrossoefeningen. 

focus op de grip van de Fox Comp X 2024 cross

Afgezien daarvan zijn de woorden “OFFROAD” discreet weergegeven op de buitenste neus van de laars, in tegenstelling tot “COMP” op de klassieke versie. Op de schaal geen verschil tussen de twee varianten. 

Het laatste woord

Ik zou zeggen dat deze fox Comp X 2024 cross vertegenwoordigen een solide keuze voor beginnende en halfgevorderde ruiters. Hoewel de Comp geen scharniersysteem heeft zoals zijn tegenhangers, bieden ze goede ondersteuning voor de enkel, vooral zijdelings, wat zeldzaam is voor een instapmodel. Het is een perfecte balans tussen bescherming, comfort en een “betaalbare” prijs. Vandaag geprijsd op 290 euro, het is niet niets, maar de Comp Voor mij is het een referentie waar ik elke keer op kan rekenen als ik uitga.

Dat is alles, aarzel niet om contact op te nemen met Motoblouz klantenservice als u specifieke behoeften heeft, of om ons uw vragen rechtstreeks in de opmerkingen te stellen. Wij beantwoorden ze graag. Blijf veilig op de piste!

Zie het productblad

fox cross testen op de wegen van Portugal

Max van één maand één rit. 

Comfort4.5
Bescherming4
Stijlvol 4.3
Makkelijk te gebruiken 4.5
Kwaliteit / prijsverhouding 4.8

Mijn recensie: een solide keuze voor beginnende en gevorderde ruiters

Het is een perfecte balans tussen bescherming, comfort en waar voor uw geld. De Fox Comp X 2024 cross hebben alle essentiële eigenschappen die je zoekt in een paar crosslaarzen.
4.4

Deel dit artikel

Eén maand één rit

Max is een gepassioneerd motorliefhebber. Ik, Mathilde, ik ben gepassioneerd door reizen (en eten). Het was als duo (of trio met de Super 10) dat we besloten om live te gaan rijden onder de Californische zon. Geschiedenis van het ontdekken van het land, de cultuur… en de Amerikaanse culinaire wonderen. Dus hier zijn we als duo een samenvatting van onze gekke... of beter gezegd onze aardse, zonnige en prachtige avonturen. Volg ons ook op Insta.

Geen commentaar

Voeg de jouwe toe