Volg ons :

HJC RPHA 12-helm, getest en gevalideerd door Morgane, Motoblouz -klant


Test van de HJC RPHA 12-helm door Morgane, Motoblouz klant.

HJC zet zijn momentum voort: de hJC RPHA 12-helm neemt het beste van RPHA 11 en integreert enkele verbeteringen om steeds geoptimaliseerde prestaties te garanderen. Deze heb ik nieuw ontvangen hJC helm net op tijd voor de enduro van 2024. Een eerste rit van 160 km, door de Côte d'Opale met nogal grillig weer, waarbij ik verschillende veranderingen opmerkte aan deze nieuwe high-end sportintegraal.

Op het gebied van veiligheid: iets nieuws

1350 g voor maat XS

De eerste nieuwe feature, verplicht voor deze helm, is certificering volgens de norm ECE 2206, de meest veeleisende regelgeving tot nu toe.

Het beschikt over een PIM EVO-schaal met nieuwe versterkende materialen, gemaakt van koolstof, aramide en natuurlijke vezels. Deze materialen verbeteren de slagvastheid... Pas op dat u niet " breek je hoofd » zoals ze zeggen ch'nord.

We kunnen door deze nieuwe functie een paar extra grammen zien vergeleken met de vorige versie. DE hJC RPHA 12-helm dat gezegd hebbende, het blijft perfect in balans met een gevoel van lichtheid.

Esthetiek: er is iets voor alle smaken en kleuren

Om een ​​groot aantal motorrijders tevreden te stellen, is deze HJC helm verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan afbeeldingen. Met name in de 4 initiële opties: Ottin, Lawin, Spasso en Enoth. Voor fans van onze champion Quartararo is er ook de QUARTARARO-REPLICA. Er zijn er ook die uit het Marvel-universum komen, evenals een nieuwe samenwerking met Netflix en de headset Inktvis spel

Aerodynamica: gewoonweg OPMERKELIJK!

De vorm van de helm werd bestudeerd in de windtunnel

Nadat ik hem heb getest bij windstoten van +80 km/u en bij hoge snelheden, kan ik je verzekeren dat een van de sterke punten van deze helm de aerodynamica is. Het getuigt van opmerkelijke stabiliteit! De spoiler is groter dan bij de vorige versie.

Geen nekpijn meer, ik voel geen weerstand tijdens het sportief rijden. De vorm van de helm werd in een windtunnel bestudeerd om hoge aerodynamische prestaties te garanderen.

Zichtbaarheid: het is perfect

Het nieuwe vizier hiervan hJC RPHA 12-helm is veel groter dan de vorige generatie. Ik vind het een perfect vizier voor zowel weg- als circuitrijden, omdat het een brede kijkhoek biedt. Zelfs met mijn hoofd in het stuur, op een sportfiets, ervaar ik niet het ongemak van zichtverlies op voorhoofdniveau dat ik al bij andere helmen tegenkom.

Het nieuwe viziermechanisme is in eerste instantie echter niet gemakkelijk te gebruiken met handschoenen aan. Sterker nog, het heeft tijd nodig om zich aan te passen. De helm wordt geleverd met een kleurloos 2D-scherm, de hoogwaardige Pinlock-anticondensfilm en een tweede scherm in een donkere rooktint voor maximaal comfort, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ventilatie: we ademen goed

Een van de geweldige nieuwe functies van hJC RPHA 12-helm is het ventilatiesysteem. Zeer efficiënt en prettig in de omgang. De luchtinlaat aan de voorkant is vergroot vergeleken met de RPHA 11, om maximale ontwaseming te garanderen. Dankzij de zijventilatie wordt de luchtstroom effectief geëlimineerd, waardoor windgeruis wordt verminderd. 

Geluidsisolatie: klein minpuntje

Ondanks de wijzigingen aan de helm moet de geluidsisolatie nog steeds worden verbeterd. Ik herinner je er nog steeds aan dat dit niet de prioriteit is van deze hoofdtelefoonreeks. Persoonlijk is het voor mij geen probleem voor korte ritten. Bij lange reizen verdient het echter de voorkeur om oordoppen te gebruiken als u gevoelig bent voor geluid.

Comfort: de HJC RPHA 12 helm is Top!

Dubbel-D-lussysteem en noodpakket

De binnenvoering is gemaakt van geavanceerde antibacteriële stof, die vocht afvoert en snel droogt. Een zeer welkome aanwinst in de hitte deze zomer. Het is volledig afneembaar en wasbaar voor eenvoudig onderhoud. Brildragers kunnen dankzij de aanwezigheid van groeven deze inbrengen en het nieuwe ventilatiesysteem voorkomt dat de bril beslaat.

De HJC RPHA 12-helm is eindelijk uitgerust met een kinband met een dubbel-D-gespsysteem, het veiligste van alle helmvergrendelingssystemen en het enige dat op het circuit is geautoriseerd. Dankzij de noodpakket zijn de wangkussens bij een ongeval gemakkelijk afneembaar door de hulpdiensten.

Zie het productblad

Kwaliteit / Afwerking 4.4
Comfort4.3
Ventilatie 4.8
Gezichtsveld5
Gewicht4.2

Mijn mening: een zeer veelzijdige motorhelm die grenst aan perfectie!

De HJC RPHA 12-helm is ongetwijfeld een van de beste sportintegraalhelmen die je in 2024 kunt kopen, omdat je hem dagelijks en ook op het circuit kunt gebruiken. 
4.6

Deel dit artikel

Morgane Verlet

Ik ben al 6 jaar motorrijder maar heb er al vanaf kleins af aan een passie voor. Motorrijden is voor mij een hobby die ik vooral op de weg beoefen, maar ook op circuits en terrein. Verslaafd aan de snelheid en andere sensaties die motorrijden biedt, maar ook aan de prachtige landschappen van de Opaalkust waar ik vroeger reed met mijn YZF R6 uit 2005.

Geen commentaar

Voeg de jouwe toe